I beg your pardon….

Ken je dat? Je bent vol enthousiasme begonnen aan iets nieuws: een nieuwe relatie, een nieuwe baan. Hoe rooskleurig en geweldig het in het begin ook lijkt, er komt altijd een moment dat je de ander toch minder fantastisch vind dan je dacht. Dat de baan toch minder uitdagend blijkt dan in de sollicitatiegesprekken verteld werd.

Wat doe je dan? Kies je voor de (ogenschijnlijk) gemakkelijke weg door te vertrekken? Dat is wat ik in het verleden regelmatig deed. Niet bewust overigens, dat was wat ik kende en wat heel lang oprecht het beste leek. Niets meer voelen, en doorrrr . Op korte termijn leek dit inderdaad vaak een oplossing, op langere termijn was het uitermate onbevredigend. Uitdagingen bleven zich aandienen, blijkbaar werkte mijn strategie niet echt.

Tijd om te veranderen. Ooit las ik de prachtige quote ‘Het allerhoogste leren is afleren, dat kun je alleen als je heel veel geleerd hebt.’ Ik leerde om stil te staan, het ongemak te verdragen en te onderzoeken wat dit over mij zegt. Persoonlijk leiderschap gaat over verantwoordelijkheid nemen voor wie jij bent, je eigen wensen en verlangens. Om dit vervolgens expliciet en met behoud van relatie in de wereld te kunnen zetten. Zo kunnen prachtige dialogen ontstaan, die jou en de ander verder brengen. Die er toe doen omdat jij er toe doet!