Organisatieontwikkeling

Werner Oerlemans, Manager De Badenman, De Mandemakers Groep, oktober 2023

Als manager stuur ik vier afdelingshoofden aan. Er was tussen hen weinig onderling vertrouwen, er waren regelmatig conflicten die ze niet zonder mij konden oplossen. Ik heb Dianne gevraagd hoe ik uit de rol van mediator kon komen en wat we konden doen zodat de afdelingshoofden de goede gesprekken met elkaar konden voeren zonder de onderlinge relatie te schaden. Dianne heeft verschillende oefeningen en gespreksstof aangeboden. Het team heeft inzicht gekregen in eigen gedrag en handelen, in die van de andere teamleden en het effect op elkaar. Het onderlinge vertrouwen is sterk gegroeid, er worden gezonde discussies gevoerd en de onderlinge relaties zijn sterk verbeterd.

Ik ben door Dianne regelmatig uitgedaagd om buiten m’n comfortzone te gaan, als leider was ik natuurlijk onderdeel van het probleem geworden. Ik kwam dus ook bij mijn gedrag en handelen terecht en welk effect dit heeft op het team. Mooi om te zien, als je samen uitzoomt, hoe alles in elkaar ingrijpt. Dus ook voor mij was er genoeg te doen om door mijn manier van werken bij te schaven het team beter te laten functioneren. Ik heb Dianne tijdens dit traject als een zeer kundig en betrokken persoon ervaren. Ze voelde de dynamiek en cultuur van onze organisatie goed aan en hield ons zo regelmatig de spiegel voor met de vraag of het handig was wat we in een specifiek geval deden. Zonder te oordelen, zonder te veroordelen maar door het ons zelf nog een keer te laten beoordelen. Dianne is goed voorbereid en creatief in het vinden van de juiste invalshoek die het beste bij dit team past. Een hele fijne vrouw om mee samen te werken, een echte professional die het zakelijke en persoonlijke naadloos in elkaar over laat gaan.

Teamontwikkeling, november 2022

Als plantmanager vind ik het belangrijk om te werken in en aan een hecht team, met een duidelijke doelstelling en een open communicatie. Ik heb je gevraagd mij en ons hierin te willen begeleiden. Ik wil je bedanken voor de prettige en intensieve samenwerking in de afgelopen jaren. We hebben wat ups en downs gedeeld met elkaar. Er is ongekend veel werk verzet en we hebben diverse mensen zien komen maar ook weer gaan in het traject. Wat het niet makkelijker heeft gemaakt om een goed functionerend team te ontwikkelen. Maar nooit opgegeven, wat kenmerkend is voor jou. Iedere keer weer opnieuw de schouders eronder om toch weer met elkaar toe te werken naar het einddoel. Dank je voor je inzichten, inzet, voorwerk en betrokkenheid bij onze organisatie en team!

Team- en organisatieontwikkeling, januari 2022

Het onderlinge vertrouwen is beschadigd, het team staat op afstand van de organisatieverandering en is uiterst voorzichtig, zowel naar elkaar als ook naar de directie. De vraag voor de begeleiding was als volgt: Wat is nodig om het patroon te doorbreken zodat de medewerkers meer vertrouwen in elkaar krijgen en eigenaarschap en verantwoordelijkheid nemen? Wat is nodig om te bewegen naar een constructieve en professionele werkhouding waar ieders potentieel tot volle uiting kan komen? Naast de ontwikkeling van het team is de vraag om het team in hun kracht te zetten om als katalysator te kunnen dienen voor de transformatie organisatie breed. De intensieve begeleiding van leider en team hebben geresulteerd in een stevige leiderschapspositie, meer veiligheid, openheid en vertrouwen. Door de coaching is het team gegroeid in zelfstandigheid, de sfeer is veel positiever, de gesprekken zijn constructiever. De onderlinge bereidheid om met elkaar aan zaken te werken en resultaten te boeken is zichtbaar verbeterd. Een mooie oogst die mogelijkheden biedt om verder te groeien richting high performance team.

MT Schur Flexibles TSO Packaging Printers BV,  januari 2021

Gedurende het jaar 2020 hebben wij als MT het genoegen gehad om samen met Dianne na te denken over en getraind te worden in de juiste vaardigheden die hebben geleid tot herstel van het onderlinge vertrouwen en het duiden van het wenkend perspectief dat nodig is voor een professioneel werkende organisatie. Dianne heeft snel en grondig haar licht laten schijnen over het waarneembare gedrag en de gewenste route naar verandering. Dat mag op zich een eenvoudige opdracht lijken voor een professional als Dianne, maar dat doet niet helemaal recht aan haar kwaliteiten; die zijn gewoon bijzonder. Wij hebben als MT, en ik spreek ook namens de hele organisatie, een meer dan leerzaam, maar ook prettige coaching achter de rug, waarvan we nog lang de vruchten kunnen plukken. Klasse! ‘Uit de verpakking, in de verbinding!’

Leiderschaps- en teamontwikkeltraject Dienst Justitiële Inrichtingen, januari 2020

Er  was weinig onderling vertrouwen, er ontstonden steeds meer conflicten ontstonden die niet werden uitgesproken. Dianne begeleidde samen met een collega gedurende een jaar een teamontwikkeltraject (25 teamleden). Vanuit de visie dat de leider altijd voorop te gaan heeft, bestond het traject uit managementbegeleiding afgewisseld met teamdagen. Hierin was aandacht voor de koersbepaling en zijn we aan de slag gegaan om de vertrouwensband te verstevigen, het onderliggend patroon te herkennen en expliciet te maken wat we als team (en individu) te ontwikkelen hebben. Welke waarden, nomen en concreet gedrag passen bij onze koers? Wat het heeft opgeleverd?  Er is meer vertrouwen in de leiding. Er wordt beter samengewerkt, overlegmomenten zijn constructiever, men probeert naar het beste resultaat toe te werken in plaats van eigen meningen en ideeën door te drukken. Medewerkers voelen zich verantwoordelijker voor hun werkzaamheden en nemen steeds vaker het initiatief. Ze voelen zich waardevoller en ervaren de werksfeer als positief.

Peter Jansen en Judith Huisman, Zorgondernemers Herbergier Boxtel, maart 2019

Wij zijn een kleinschalige zorginstelling waar privé en werk voortdurend met elkaar te maken hebben. De aanpak van Dianne tijdens de coaching was voor ons waardevol: ze weet zaken die spelen op een prettige manier inzichtelijk te maken, dankzij haar zijn we weer een stap verder gekomen.

Steven Lagerweij, Algemeen Directeur Vivantus Groep, april 2018

Dianne heeft ons Management Team tijdens enkele sessies geholpen om elkaar beter te leren kennen in de destijds nieuwe rol, om vervolgens een duidelijk afgestemde en weloverwogen stap vooruit te kunnen maken. Dit was een mooie stap voorwaarts voor het team en daarmee de organisatie. Hier plukken wij nog steeds de vruchten van. Dianne is een uiterst vriendelijk mens om mee samen te werken, ze luistert goed en heeft (letterlijk) een mand vol methoden en ervaringen.

Jacques Thijssen, oktober 2017

Als voormalige manager/directeur bij Justitie heb ik Dianne bij teamsessies voor managers meegemaakt als een persoonlijkheid met een enorme drive, betrokkenheid en kennis van zaken. Ze wist gemakkelijk tot de kern van een probleem te komen, maar van daaruit ook naar (een) doelgerichte oplossing(en) op individueel, maar zeker ook op teamniveau te komen. Een prachtvrouw om mee te werken, een echte professional die hart en hoofd weet te verbinden!!

Patrick en Marie-Helene de Kort, Zorgondernemers Herbergier Tilburg, september 2015

Als niet ervaren managers van circa 30 medewerkers begeleidde Dianne ons bij de start van ons bedrijf. Ze legde met ons het begin van een (HRM-)structuur, ze zocht met ons naar verbinding tussen wie we zijn en hoe we de structuur eigen kunnen maken. We leerden over doelen, stijlen, maar uiteindelijk vooral over wat wel en niet bij ons past. Kortom, we leerden onszelf (als mens en manager) beter kennen!

Team Winnock Arnhem, december 2013

Dianne hebben we ervaren als een betrokken en warme persoonlijkheid. Iemand die als coach ook voldoende afstand weet te houden en daardoor de rode lijn weet te handhaven die in ons team belangrijk was. Haar begeleiding en coaching heeft geholpen ons bewustzijn te vergroten over ons eigen handelen, daar meer structuur in aan te brengen en het vertrouwen in elkaar te hervinden.  Als team zijn we meer volwassen geworden.

Team Winnock Rotterdam, februari 2013

Over Dianne niets dan lof! Ze is alert, empathisch, doelgericht, heeft een scherp oog voor (groeps-)processen en weet op constructieve wijze tot de kern te komen zonder de  veiligheid of grote lijn uit het oog te verliezen. Ook is ze taaltechnisch erg sterk, hetgeen absoluut een meerwaarde geeft aan haar werk.

Branko van Eerden, Manager Global Training Mercedes Benz Nederland,  november 2012

Dianne heeft ons op een confronterende, maar niet bedreigende manieruit onze denk- en samenwerkingspatronen laten stappen. Hierdoor weten we als MT nu wat we aan elkaar hebben en welke richting we inslaan.

Leiderschapsontwikkeling

Ondernemer / Bestuurder, juni 2024

De angst dat medewerkers mogelijk het bedrijf zouden kunnen verlaten en dat we geen nieuwe mensen zouden kunnen vinden, hield me behoorlijk bezig.

In de coaching heb ik ontdekt dat dit voor een belangrijk deel te maken heeft met mijn angst om verlaten te worden. Ik had hier in het verleden al diverse gesprekken over gevoerd, maar wat er nu gebeurde was volstrekt anders. In een opstelling sloeg ik enorm aan op de zielsopdracht van mijn opa die zelf zijn leven heeft beëindigd.

Een eyeopener en alles, maar dan ook alles viel in 1 keer op zijn plaats. Snel praten, snel leven, niets aan tijd verspillen, altijd weer door naar de toekomst, zelden rust. Hoe het allemaal mogelijk is weet ik niet. Feit is wel dat de opstelling en de  begeleiding door Dianne enorm veel inzicht heeft gegeven en mij veel rust heeft gebracht.

Ik krijg opmerkingen van collega’s. “Wat is er met je gebeurd? Je bent zo relaxed. Als je met mensen spreekt dan heb je oprechte aandacht en ben je niet steeds bezig met scannen of je iets mist. We genieten weer van je humor en scherpte”.

Ik heb nog een druk programma met afronding voor de vakantieperiode voor de boeg. Een moment waarop alles bij elkaar komt maar voelt absoluut niet chaotisch. Ik ga het gewoon doen.

 

 

Nienke Bomers, Category Manager Auping, april 2024

Leiderschap tonen, vooral als deze niet uit hiërarchie is gegeven, was voor mij een uitdaging.

In de leiderschapsjourney hebben we pratend en wandelend ontdekt welke patronen in de weg stonden om vrij te acteren en mijn eigen plan te (blijven) volgen.

Dit was zo verrijkend en bevrijdend!

Dianne is enorm vriendelijk en eerlijk; begripvol en met zachte hand houdt zij een spiegel voor die inzichten geeft waar je niet omheen kunt. Dankzij die inzichten en suggesties voor nieuw gedrag lukt het me om het anders te doen, eindelijk!

Mijn patronen vormen niet langer een blokkade, ik voel me vrij om mijn eigen pad te bewandelen.

Dianne, bedankt!

Coaching in opdracht van Berg en Partners – The Leadership Valley

 

Erik Reichardt, Director Sales EMEA & Managing Director PI Benelux, januari 2024

Ik kwam bij Dianne voor persoonlijke ontwikkeling: supervisie, regelmatig reflecteren. Ik vind het belangrijk om in een drukke en dynamische job ook goed voor mezelf te blijven zorgen. Blijven checken hoe mijn eigen patronen in mijn dagelijkse werk met het team van invloed zijn op medewerkers, onderlinge dynamiek en uiteindelijk verdere ontwikkeling van de organisatie.

De coaching heeft me veel meer gebracht dan die reflectie. Een van de belangrijkste inzichten is hoe belangrijk het voor mij is om zelf de lead te nemen. Zelf te bepalen wat er hier en nu belangrijk is, en daar actie op te ondernemen. Een beweging om in plaats van alles voor iedereen goed te willen doen (en daar heel hard voor te werken), steeds bij mezelf te checken hoe ik wil zijn en waar ik me op wil richten. En vanuit daar te beginnen met wat er écht belangrijk is.

Dianne is een hele fijne, ervaren en professionele coach om zo’n traject mee te doorlopen. Een hele warme en hartelijke persoonlijkheid, goed in balans met zuivere analyses en scherpe interventies!

Coaching in opdracht van Berg en Partners – The Leadership Valley

 

Business Controller, december 2023

Ik voelde me op mijn gemak om me open te stellen, je raakte de kern. De sessies hebben veel inzicht gegeven in mijn patronen. Je hebt me geholpen veranderingen in gang te zetten, dankjewel!

Directeur / Eigenaar, november 2023

Ik was behoorlijk in paniek. Ik keek om me heen en zag dat ik verstrengeld zat in verschillende zakelijke en privérelaties en het allerergste ook in mijn liefdesrelatie. Ik wilde maar 1 ding en dat was vluchten. En ik wist dat ik daar later veel spijt van zou krijgen….

In de coaching ging er langzaam licht schijnen op mijn negatieve overtuigingen. Het waren niet mijn relaties die me wat aan wilden doen. Alle pijlen wezen naar mezelf en gevolgen van ‘besluiten’ die ik de afgelopen jaren zelf had genomen. Op zich niet vreemd en toch heel confronterend tegelijk.

Tsjee wat een heftige periode, met mezelf aan de slag. Experimenteren met nieuw gedrag. Wat was ik regelmatig bang en ook boos. Ik wilde weg uit deze emoties door letterlijk en figuurlijk weg te lopen. En realiseerde me: waar ik ook heen ga of in de momenten van verdoving, de gevoelens en ervaringen gaan gewoon met me mee.

Uiteindelijk lukte me het om mijn systeem van herkomst te accepteren en zelfs te omarmen. In de pijn te blijven en diep te rouwen om wat er niet is geweest. Door dat te kunnen doorleven ging  ik meer en meer beseffen wat er allemaal wél is.

Ik ben 56 jaar, een mens is nooit uitgeleerd dat is inmiddels wel duidelijk. Als er emoties opkomen loop ik er niet meer van weg, ze hebben je wat te zeggen en ik luister er dan echt naar. Het lukt me weer mijn eigen grenzen te stellen, emoties en pijn toe te laten en er naar te luisteren.

Ik voel me weer vrij man !

Ellen Saes, Afdelingshoofd Klantenservice Sanitair, De Mandemakers Groep, juni 2023

Op het werk liep ik ik soms vast in mijn communicatie met anderen. Men zag vooral mijn oude imago: rechtdoorzee, snel doorpakken, strijder. Dianne leerde mij inzien waar dit is ontstaan en hoe je patronen kunt doorbreken, zodat ik mijn oude imago kon ombuigen. Het gaf mij beetje bij beetje meer inzicht waardoor ik mijn communicatie wist aan te passen om mijn doel te behalen, efficiënter en zachter te communiceren. Hierbij was het ook zeker van belang om in te zien, dat ik mij bij mijn eigen verantwoordelijkheden dien te houden en open te staan voor het hulp vragen en aanvaarden van anderen.

Het coachingstraject gaf mij inzicht en meer rust. Rust voor mijzelf en rust naar anderen toe. Dianne is een fijne coach, die samen met jou aan de slag gaat met je ontwikkelingspunten. Het was een zeer leerzaam coachtraject. Dianne, nogmaals enorm bedankt!

Stijn Smulders, Manufacturing Resource Planner KMWE, mei 2023

Bij Dianne ben ik een coachingstraject gestart omdat ik vastliep in mijn doen en laten. Samen met Dianne ben ik gaan onderzoeken naar de oorzaken (patronen) die hieraan ten grondslag liggen. We hebben door het traject heen een plan gemaakt en ze heeft me hierin gecoacht. Wat duidelijk naar voren kwam is dat het ten alle tijden belangrijk is om dicht bij mezelf te blijven. Het coachingstraject heb ik als zeer positief ervaren, ik heb mezelf enorm kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak.

Coaching in opdracht van Berg en Partners – The Leadership Valley

Patrick Smolders, april 2023

Mijn reis naar nieuw werk, hoe begin je eraan en belangrijker hoe ga je er komen?!

Ik ben gaan zoeken en bij Dianne terecht gekomen. Wat mij erg aansprak is dat het vinden van een andere/nieuwe baan niet alleen iets is wat je leuk lijkt. Het zit dieper.  In de sessies is veel besproken waar ik mee verder kan in het dagelijkse leven, zowel werk als privé. De coaching heeft vooral tot het inzicht geleid dat ik meer voor mezelf wil en ga opkomen. Iets wat me bloed, zweet en tranen kost. Een mooie stap en ik ben er nog niet.  Past mijn nieuwe baan bij mij ? ik ben er nog niet uit, ik ga rustig aan onderzoeken. Dianne, ik ben ontzettend blij dat we samen deze reis hebben mogen maken!!

Jurgen Geboers, Management Binnendienst Klantenservice Keukens, De Mandemakers Groep, maart 2023

Voorafgaand aan het coachingstraject merkte ik dat ik soms sneller wilde dan de organisatie, dat ik daarin in een stuk communicatie tekort schoot en dat het me frustreerde. Dit uitte ik in mijn manier van communiceren. Zeker als zaken anders liepen dan gewenst. Deze gefrustreerde communicatie kwam bij de ene collega vaker voor dan bij de ander. Door de coaching van Dianne ben ik in gaan zien dat deze frustraties vanuit verleden werden gevoed. Tevens heb ik geleerd dat door eerst rust te creëren bij mezelf, ik ook rustiger overkom en daardoor krachtiger communiceer. Tot slot heb ik geleerd dat door de interpretatie van communicatie van anderen anders te duiden, ik als leidinggevende mijzelf beter kan verwoorden en ontwikkelingen kan adviseren en aanvoeren binnen mijn team en in het MT.

Heb me al met al ontwikkeld tot een meer robuuste en communicatief sterke leider.

Ferry Bos, Customer Relations Specialist Louwman Customer Services, maart 2023

Het leven loopt zoals het loopt. Het neemt je mee zonder dat je het echt door hebt. Opeens merk je op dat je 45 jaar oud bent. Heb je de afgelopen jaren wel stilgestaan bij welke richting het opgaat? Herken je deze situatie? Neem dan contact op met Dianne. Dankzij haar kundige vragen tijdens de coaching kwam ik weer bij mijn gevoel. Daardoor leerde ik mijzelf opnieuw kennen en nam ik weer de verantwoordelijkheid over mijn eigen leven. Mijn doel was om qua werk een stip op de horizon te zetten. Het resultaat was een nieuwe functie als producttrainer. Ik ben Dianne erg dankbaar voor haar hulp. Ik voelde mij erg snel op mijn gemak en haar deskundigheid zorgde ervoor dat het alle investeringen waard was.

Manager Zorg, augustus 2022

Omdat de verantwoordelijkheid die ik voel in het uitoefenen van mijn functie als manager mij steeds zwaarder begon te wegen heb ik contact gezocht met Dianne. Ik zocht vooral een antwoord op de vraag hoe ik de last die ik ervoer kon verminderen zodat deze weer draagbaar werd en ik weer lol kon hebben in mijn werk. Echter Dianne wist meteen de pijnpunten te vinden en leerde me op een afstand naar mezelf te kijken waardoor ik me ook af durfde te vragen of de rol van manager mij überhaupt nog past of dat ik gelukkiger zou worden in totaal andere rollen en functies. De oefeningen die we daarvoor hebben gedaan (ook non-verbaal) gaven mij daarin verrassende inzichten waardoor ik heel snel zag dat ik ook een totaal andere weg in kan slaan die mij waarschijnlijk meer levensvreugde gaat brengen.

Ik ben Dianne dankbaar dat ze me geleerd heeft meer te “voelen” in plaats van te denken!

Ada van Tuijl, Eigenaar Ghoudt en accountmanager Lindenhaeghe, augustus 2022

In 2021 ben ik in gesprek gekomen met Dianne omdat alles een beetje boven m’n hoofd leek te groeien. Ik heb haar gebeld want ik wilde ‘horen’ wie ze was en zou ‘als ik alles op een rijtje heb’ wel contact opnemen voor de eerste afspraak. Wat ben ik blij dat Dianne zei juist niet uit te stellen, waarom eerst alles zelf oplossen?

Onze gesprekken waren verhelderend, ik heb mij niet eerder gerealiseerd welke invloed gebeurtenissen in m’n leven hebben gehad en bepalend zijn voor wie ik ben. Het is verbluffend hoe Dianne mij leerde inzien om niet alles zelf te hoeven doen en niet ‘iedereen’ op de eerste plaats te zetten. En ze leerde mij vooral ook duidelijk te zijn in communicatie, niet met een omhaal van woorden vertellen in de veronderstelling dat de ander dan wel begrijpt wat ik bedoel.

Dianne, enorm bedankt voor de heldere inzichten en eyeopeners die je me hebt gegeven!

 

ICT-manager, juli 2022

Dianne zorgt voor een omgeving waarin je jezelf snel veilig en vertrouwd voelt.  Dit gevoel is de basis om op scherpe, maar prettige wijze een spiegel voorgehouden te krijgen. In combinatie met toepasselijk huiswerk komen je ontwikkelpunten op een positieve manier snel boven water. Bovendien is Dianne een prettig persoon om mee in gesprek te zijn. Bedankt voor de fijne gesprekken tijdens de coaching en het terug brengen van mijn kracht !

 

A. Versteeg Hoofd Montage De Badenman (DMG), juni 2022

Voor persoonlijke ontwikkeling ben ik bij Dianne geweest. Tot nu toe heb ik veel aan haar coaching gehad en daar ben ik dankbaar voor. Telkens verschillende cases besproken en door haar coaching toch elke keer een ander inzicht of benadering gekregen. In de toekomst zal ik de handvatten meenemen die ik van haar heb gekregen. Dank je Dianne!

 

Rob Wisman – Quality Improvement Manager DSM F&B, maart 2022

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor Dianne als coach in mijn persoonlijke ontwikkeling. Dianne is een oprecht betrokken coach. Zij observeert scherp en benoemt duidelijk wat ze hoort en ziet. Ze stelt op het juiste moment de juiste vragen die je echt kunnen raken en inzicht geven. Na slechts drie coachingsgesprekken herken ik nu mijn gevoel, weet ik waar dit vandaan komt en heb ik handvatten om hier anders mee om te gaan.  Dianne, bedankt!

Richard Stevelmans, Technisch Bedrijfskundige, Improve Engineer DSM, januari 2022

De setting die Dianne steeds wist te creëren in mijn coachingstraject heb ik als heel prettig ervaren. Het gemak waarmee zij de spiegel kan voorhouden en kan inleven in mijn gedachtegang maakt het voor mij een heel vertrouwde omgeving. Soms confronterend om te horen wat je zelf niet meer kan zien. Het lukt het haar altijd om mij te helpen door te leren anders naar de situatie en omgeving te kijken. Ik heb heel veel geleerd, ook de rust gevonden om vanuit mijn karakter en eerdere ervaringen om te gaan met lastige situaties. Dagelijks word ik herinnerd aan quotes uit de sessies, dat helpt me en maakt me beter. Ik hoop oprecht dat ik je in de afgelopen tijd vaak genoeg bedankt heb.