Er zijn van die dagen……  Dan zie ik ‘overal’ online coachingsprogramma’s. De een nog mooier dan de ander. Flitsende trajecten, prachtige beloftes. Ik heb me een aantal keren laten verleiden, nieuwsgierig en gedreven door de wens om te blijven ontwikkelen en groeien. Heb diverse programma’s gevolgd, soms was ik figuurlijk na een uur al vertrokken en vroeg ik me af ‘wat doe ik hier?!’ Ja, ik heb er zeker wat van opgestoken. Echter, het gevoel dat dit me nu werkelijk verder helpt ontbrak!  Niet omdat de inhoud niet klopt, wel omdat ik er in de praktijk niet zo veel mee kan. Het gaat over informatie, kennis, dat boek lees ik zelf wel. Maar HOE doe ik het dan vervolgens in MIJN praktijk?

En precies deze vraag stel ik mezelf als mens en als leiderschapscoach ook met enige regelmaat: Wat past bij mij? Wat is de toon van mijn muziek? Om met mijn idool Herbert Grönemeijer te spreken: “Das ist mein Konzert, das sind meine Lieder. Das ist was Ich habe, was Ich geben kann un mir Freude macht.”  

 

Professioneel en persoonlijk

Mijn aanpak is altijd maatwerk! Het is geen dertien in een dozijn, het past niet iedereen. Maar als het je past, zit het als gegoten. Ik heb geen standaard plan op de plank liggen, werk niet met vooraf vastgestelde stappen en weet niet wat we in de vierde sessie gaan doen.

Geen standaard plan wil natuurlijk niet zeggen dat ik maar wat doe, integendeel zelfs.

Ik weet als ervaren leiderschapscoach precies datgene te bieden wat je nodig hebt (dat is overigens niet altijd wat je vraagt). Hoe je het ook wendt of keert, verandering begint écht altijd bij jezelf. Wat er ook gebeurd is, hoezeer je ook gekwetst bent, hoe oneerlijk het ook gelopen is: jij hebt de keuze om een stap te zetten. Om jezelf serieus te nemen, je kop boven het maaiveld uit te steken en te doen wat nodig is.

Als je voor mijn begeleiding kiest, kies je dus voor maatwerk. Voor exclusieve aandacht.

Ik begeleid je bij het toepassen van de kennis en wijsheid die je al hebt. Ik help je te ontwarren waarom wat je ooit deed nu niet meer werkt.

Ik garandeer je niet dat je de oplossing krijgt na stap drie, ik garandeer je wel dat ik je begeleid in het veranderproces, ook als je het even niet weet. En dat we doen wat nodig is om de door jouw gewenste verandering te realiseren, niet meer en zeker niet minder!

Ik garandeer je niet dat je hierna op alle vragen antwoorden hebt. Ik garandeer je wel dat ik je ondersteun in je onderzoek wat je nodig hebt om verder te kunnen. Op JOUW manier in JOUW praktijk. Zodat jij verder kunt met jezelf, je team en je organisatie. Dat moet je zelf doen, dat hoef je niet alleen te doen. Ik loop in een poosje met je mee, tot het moment dat het niet meer nodig is.

Als je het op prijs stelt als ik een stukje met je meeloop, bel me dan!

Hoe ik leiderschapscoach werd

Ik leerde van en met mijn ervaringsdeskundige ouders om mee te bewegen, te buigen zonder te barsten. Heb veerkracht ontwikkeld, ben goed geworden in veranderen, meebewegen, buigen zonder te barsten. In omgaan met wat de situatie van me vraagt, zonder mezelf kwijt te raken. 

Zo was er het advies van het hoofd van de lagere school. Ik wilde, ondersteund door de citotoets, dolgraag naar het gymnasium. Desondanks adviseerde hij me om naar de mavo te gaan. Dit advies ging niet over mij, mijn cijfers of ongebreidelde leergierigheid. Dit ging over zijn oordeel over mijn gezin van herkomst en de beperkende overtuiging die hij daaraan gekoppeld had. Namelijk dat ik als dochter van ouders die door tegenslag weinig kansen hadden gekregen, de kansen ook niet zou kunnen benutten. Verkeerd gedacht! Mijn ouders gingen voor mij staan en schakelden hulp in om er voor te zorgen dat ik op de opleiding kwam waar ik wilde zijn. Wat was ik boos op het hoofd van de school! Wat was ik trots op mijn ouders! En op mezelf niet te vergeten!

Terugkijkend is dit essentieel geweest in mijn persoonlijke ontwikkeling. Het maakt dat ik verder kijk dan alleen het zichtbare gedrag, mensen zie voor wie ze werkelijk zijn en potentieel serieus neem. Dit maakt ook dat ik ‘weet’ hoe belangrijk en tegelijkertijd lastig het is om verdriet toe te laten om te kunnen helen, groeien en ontwikkelen. Ik heb aan den lijve ondervonden dat voor iedere gewenste verandering, ik zélf de eerste stap te zetten heb. Zo werd ik meer en meer leider van mijn eigen verandering!

professionele ontwikkeling

Verandering als constante

Langzaam en zeker vond ik mijn weg. Niet omdat ik een vooropgezet plan had, maar door steeds te onderzoeken of iets of iemand werkelijk bij me past. En steeds was er mijn kompas, met de jaren duidelijker en preciezer afgesteld. Is dit wat ik echt wil? Voor wie doe ik dit eigenlijk? En wat nou als ik het niet meer doe?

Na een korte periode als rechtenstudent besloot ik om de deeltijd HBO-opleiding Personeel & Organisatie te volgen. Ik behaalde mijn bachelor in 1993 en werkte jarenlang als human resource manager. Ik ben dol op de dynamiek van mens & organisatie en volg vanuit deze fascinatie doorlopend trainingen rondom persoonlijk leiderschap en verandermanagement.

Als leiderschapscoach begeleid ik Leiders in Verandering

Mijn keuze om me verder te ontwikkelen als leiderschapscoach en begeleider van verandertrajecten, voelt als juist en passend. Alles wat ik gedaan en ervaren heb, komt samen: Ik begeleid Leiders in Verandering!

Mijn kracht en passie liggen in het versterken van persoonlijk leiderschap en het creëren en benutten van kansen en mogelijkheden.  Ik werk vanuit de visie en ervaring dat verandering écht altijd bij jezelf begint. Wat er ook gebeurd is, hoezeer je ook gekwetst bent, hoe oneerlijk het ook gelopen is: jij hebt de keuze om hierin een eerste stap te zetten.

Ja, dit moet je zelf doen.

Nee, dit hoef je niet alleen te doen.

Ik begeleid je graag bij organisatieveranderingen
en het verstevigen van (persoonlijk) leiderschap

Als leiderschapscoach begeleid ik verandertrajecten door te kijken naar patronen en systemen, met heldere analyses en woorden die onthullen wat verhuld bleef. Door liefdevol te frustreren om in beweging te komen, ook als het spannend is, om groei mogelijk te maken. Niet het middel maar het doel is leidend. Mijn werkwijze is verbindend, inspirerend, proces- en resultaatgericht en onafhankelijk.

Of het nu gaat over persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling of organisatieverandering: als je écht en duurzaam wil veranderen, heb je het eerst en vooral in jezelf te zoeken!

Geef jij leiding aan een team of organisatie en wil je het verschil maken?

Wil je je persoonlijk blijven ontwikkelen en meer regie over je eigen leven?

Directeur / Eigenaar: Ik ben 56 jaar, een mens is nooit uitgeleerd dat is inmiddels wel duidelijk. Als er emoties opkomen, loop ik er niet meer van weg. Ze hebben me wat te zeggen en ik luister er echt naar. Het lukt me weer mijn eigen grenzen te stellen, emoties en pijn toe te laten en er naar te luisteren. Ik voel me weer vrij man!

Klanten waarderen mijn betrokkenheid, warm-menselijke vasthoudendheid, analyse en scherpzinnigheid. Ik geef woorden aan gevoelens en emoties en bied andere invalshoeken om naar een situatie te kijken. Wil je hier meer over weten? Lees hier wat klanten over mij vertellen.