Leiderschapsontwikkeling

Je bent al een poos aan het werk, hebt al een aantal stappen gemaakt, zowel op inhoudelijk als ook op persoonlijk vlak. Zaken gaan je over het algemeen redelijk goed af. En toch merk je dat je het, zeker in de huidige tijd, soms lastig vindt om goed om te gaan met wat er allemaal van je gevraagd wordt. De een wil dit, de ander dat. Naar wie luister je dan? Hoe weet je wat voor jou goed, belangrijk of relevant is?

Iedereen neemt zijn geschiedenis mee naar het werk, daar ontkom je niet aan! Het nemen van persoonlijk leiderschap is derhalve belangrijk! Dit betekent bewust keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen. Jezelf aansturen en zaken realiseren door je kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. Leiding en richting geven aan je eigen leven!

Deze tijd vraagt om persoonlijk leiderschap en Leiders in Verandering.

Afstand nemen om niet bijziend te raken

Persoonlijk leiderschap is nodig voor een échte verandering. Een greep uit vraagstukken van klanten:

 • Ik ben wel klaar met hoe ik het nu doe, hoe te veranderen zonder dat het een trucje wordt?
 • Ik ren maar door, hoewel ik ‘weet’ dat ik juist minder hard moet gaan. Dit lukt me niet, wat houdt me tegen?
 • Wat kan ik doen om meer vanuit rust en overzicht te werk te gaan?
 • Het lukt me niet om hoofd- en bijzaken te onderscheiden, ik wil alles perfect doen;
 • Ik ontdek tot mijn schrik dat ik heel veel bevestiging zoek bij mijn leidinggevende, daar wil ik echt vanaf!
 • Hoe kan ik mijn werk anders organiseren, zodat ik niet verdwaal in de hectiek?

Mijn aanpak bij leiderschapsontwikkeling. Even stilstaan, een hele vooruitgang!

Door stil te staan bij wie je bent en waarom je doet wat je doet, vergroot je zelfkennis en inzicht. Je ontdekt waar je jezelf tegenhoudt en welk effect dit heeft op jouw persoonlijk leiderschap. Je krijgt concrete tools om hier andere mee om te gaan, want als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!

Iedere organisatie, ieder mens en iedere vraag is uniek, dat maakt coaching altijd maatwerk. Het coachingstraject kent wel steeds deze onderdelen:

 • Kennismakingsgesprek. In dit vrijblijvende gesprek verkennen we de vraag en onderzoeken we of  er een match is tussen jou en jouw vraag en mij en mijn aanpak.  Als dat zo is, krijg je van mij een voorstel op maat;
 • Intakegesprek. Dit is de officiële start van het traject, waarin jij, je leidinggevende en ik verwachtingen en doelstellingen expliciet maken;
 • Coachingssessies. Deze zijn bedoeld om inzicht te vergroten, waardoor er meer handelingsrepertoire ontstaat. Het aantal gesprekken is uiteraard afhankelijk van jouw vraag en de situatie, het is altijd maatwerk. Na iedere sessie maak je een reflectieverslag en ontvang je een mail met relevante informatie en/of opdrachten om het geleerde in de praktijk toe te passen. Oefenen, herhalen, reflecteren! Ook bestaat de mogelijkheid om tussen de sessies door per mail vragen te stellen en enkele telefonische  coachingsgesprekken op het moment dat het nodig is;
 • Evaluatiegesprek waarin jij, je leidinggevende en ik terugkijken op het traject, stilstaan bij de opbrengst en hoe je hiermee verder kunt.

Onze gesprekken waren verhelderend, ik heb mij niet eerder gerealiseerd welke invloed gebeurtenissen in m’n leven hebben gehad en bepalend zijn voor wie ik ben. Het is verbluffend hoe Dianne mij leerde inzien om niet alles zelf te hoeven doen en niet ‘iedereen’ op de eerste plaats te zetten. Ze leerde mij vooral ook duidelijk te zijn in communicatie, niet met een omhaal van woorden vertellen in de veronderstelling dat de ander dan wel begrijpt wat ik bedoel.

Duurzaam resultaat

Leiderschapsontwikkeling levert onder meer de volgende resultaten op:

 • Je staat met gezonde zelfkennis en zelfvertrouwen in je rol;
 • Je bent productiever omdat je stappen zet in beperkende patronen (zoals perfectionisme en pleasen);
 • Je ervaart meer rust en overzicht in zaken die op je afkomen;
 • Je zegt wat je te zeggen hebt, met behoud van relatie;
 • Je krijgt een betere relatie met de mensen die je dierbaar zijn, vooral ook met jezelf.

Kortom, je wordt effectiever, succesvoller en gelukkiger., een Leider in Verandering!

Benieuwd hoe klanten mijn begeleiding als leiderschapscoach hebben ervaren?  Lees hier verder!

 

 •