Leiderschapscoach: haal het beste uit jezelf!

Genietend van het leven en de stappen die ik zet als leiderschapscoach, word ik zo nu en dan ingehaald door ‘het leven zelf’. En hoezeer ik me er soms ook tegen verzet, de realiteit komt altijd van rechts. Kan maar beter voorrang verlenen dus! En -zoals later bleek- is het ook deze keer weer een persoonlijke uitnodiging voor het nemen van leiderschap.

“Life is what happens to you while you’re busy making other plans”.

Eind vorig jaar zat in het bekende kleine hoekje een ongeluk: Een ogenschijnlijk redelijk onschuldige val van mijn fiets. Zo onschuldig bleek het echter niet, het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Op zoek naar de juiste zorgprofessional in het nogal versnipperde zorglandschap. Op zoek naar mezelf en vooral ook, wat kan ik wél? En, meer nog dan ooit, wat wil ik?

Gevallen en geraakt, letterlijk en figuurlijk. Uit het veld geslagen, de neiging om de handdoek in de ring te gooien. Het was onderhand wel genoeg geweest, toch? Ik had wel laten zien dat ik sterk was, toch? Ik hoefde niemand meer te bewijzen dat ik autonoom ben, toch?  In eerste instantie dus vooral veel weerstand en boosheid!

De uitnodiging aannemen, of niet….

Naarmate de tijd verstreek en ik meer tot rust kwam, realiseerde ik me weer dat er ook een kans ligt in wat er gebeurd is. Dat het misschien wel even lekker voelt  om het buiten mezelf te leggen, maar dat ik daarmee natuurlijk geen stap verder kom. En dat kan niet de bedoeling zijn!

Dus ik nam de uitnodiging aan! Voelde lef, kracht en liefde voor mezelf om mijn eigen pad weer op te zoeken en verder te lopen. Steeds weer de uitnodiging om contact met mezelf te  maken, het echte gesprek te voeren. Bottomline is leiderschap nemen een keuze, daar geloof ik inmiddels heilig in. Geen quick fix, wel een duurzame manier om de keuze te maken die deugd doet.

The power of stepping away

De kracht van persoonlijk leiderschap

Dus ik heb de handdoek niet in de ring gegooid. Het leven terug op gepakt, met alles wat daarbij hoort. The good, the bad and the ugly. En ja hoor, ook dit cliché lijkt weer te kloppen: dat als je een deur sluit, er een andere opengaat. Er gebeuren mooie dingen, ik ontmoet onverwacht mooie mensen. Ik besluit dat vrijdag de 13e voor mij een geluksdag is, gewoon omdat ik dat wil.

Het voelt nog wat vreemd om te zeggen dat ik dankbaar ben, ik heb veel pijn en verdriet gehad. Maar ik kan wel zeggen dat het me weer wat dichter bij mezelf heeft gebracht. Bij de keuzes die ik wil maken, de normen en waarden waar ik naar wil leven. Noem het een toets, een proeve van bekwaamheid. Op naar de volgende uitnodiging!

Leiderschapscoaching, hoe & wat

Iedereen neemt zijn of haar geschiedenis mee naar het werk. Daar ontkom je niet aan. En tegelijkertijd bén je niet je geschiedenis! Ik geloof dat je, ongeacht functie of positie, de keuze hebt om leiderschap te nemen over je eigen leven. Dat de lessen, ervaringen en blauwe plekken uit je geschiedenis ook een mogelijkheid in zich hebben om van te leren. Om zo je eigen unieke stijl te ontdekken en te blijven ontwikkelen.

Is dit simpel? Zeker niet, er is geen quick fix. Het vraagt commitment, tijd, aandacht en inzet.

Wil je het beste uit jezelf naar boven halen, voor je persoonlijke en professionele groei? Heb je behoefte aan een duidelijke richting en betere resultaten? Klinkt het aantrekkelijk om meer voldoening uit je werk en relaties te halen? Als je dit wilt, kan ik je als leiderschapscoach begeleiden, ondersteunen en inspireren. Even stilstaan, dat is al een hele vooruitgang!

Hoe ik je als leiderschapscoach kan helpen

Als leiderschapscoach begeleid en ondersteun ik je om het beste uit jezelf te halen. Of je nu worstelt met zelfvertrouwen, het stellen van doelen, je communicatie of het veranderen van ingesleten patronen: Ik help je naar meer bewustwording en inzicht en begeleid je om jouw pad te (her-)vinden en concrete stappen te zetten. Ik ondersteun je bij het identificeren van belemmeringen die je tegenhouden. Ik ben er niet om je te vertellen wat je moet doen maar ik ben er wel om te spiegelen, je uit te nodigen, je te begeleiden en ondersteunen in jouw unieke pad. Daarmee fungeer ik als een vertrouwde mentor die er voor je is. Je moet het dus zelf doen, maar zeker niet alleen!

Wat werken met een leiderschapscoach kan opleveren

 • Meer zelfinzicht en een positief realistisch zelfbeeld, gezonde zelfkennis en zelfvertrouwen;
 • Beter kunnen omgaan met veranderingen;
 • Meer plezier en productiviteit omdat je contraproductieve patronen (zoals perfectionisme en pleasen) kunt veranderen;
 • Focus op jouw doel en het weerstaan van korte-termijn-verleidingen, meer rust en overzicht;
 • Meer vertrouwen en minder angst (en stress);
 • Effectievere communicatie. Je zegt wat je te zeggen hebt met behoud van relatie;
 • Een betere relatie met jezelf en met de mensen die belangrijk voor je zijn.

Verhalen van coachees die ik als leiderschapscoach mocht begeleiden

 • Stijn, een jonge professional die worstelde met zichzelf, zag in wat de onderliggende patronen waren waardoor hij keer op keer vastliep. Hij leerde leiding te nemen over voor hem belangrijke projecten zonder zichzelf hierin te verliezen.
 • Marieke was zoekende in haar rol. Ze kreeg haar reactiepatroon helder en kon hiermee aan de slag, het verleden zit haar niet meer in de weg. Ze staat nu als manager sterker dan ze ooit had kunnen denken.
 • Richard, technisch bedrijfskundige, wilde anders omgaan met zijn grote mate van betrokkenheid. Hij leerde anders kijken naar de situatie. Hij kan vanuit rust omgaan met lastige situaties, op een manier die past bij zijn karakter en rol.
 • Jurgen, een ervaren manager, wilde sneller dan de organisatie kon gaan. Dit frustreerde hem en dit liet hij merken. Hij ontdekte hoe deze frustraties vanuit het verleden werden gevoed, leerde rust te creëren. Hij ontwikkelde zich tot een robuuste en communicatief sterke leider.
 • Leon had als ondernemer veel last van beperkende overtuigingen, hij was onvoldoende zichtbaar. Hij voelt zich nu op zijn gemak bij klanten, is een volwaardig gesprekspartner. Het resulteert niet alleen in meer plezier, maar ook in meer opdrachten en omzet.

Benieuwd?

Wil je meer lezen (over bovenstaande verhalen), kijk dan op deze pagina. Als je dit aanspreekt, nodig ik je uit om contact met me op te nemen. Als je twijfelt of een leiderschapscoach nu is wat je nodig hebt, nodig ik je eveneens uit om contact op te nemen. In een telefoongesprek verkennen we je vraag en vertel ik je eerlijk of ik wel of (nog) niet van betekenis kan zijn.