Als je doet wat je deed……

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. We weten dat het zo werkt. En toch is dit wat we vaak doen en waardoor we vaak gefrustreerd raken.

Zó lastig kan het zijn om los te komen van oude gewoonten, gedachten en patronen. Wellicht zijn er momenten waarop je er van overtuigd bent dat het niet gaat lukken om bepaald gedrag te veranderen. Misschien houdt het je zo bezig dat je er slecht van slaapt. Of bekruipt je het gevoel dat het niet voor jou weggelegd is. Dat het jou – hoewel je je écht voorgenomen hebt om het anders te gaan doen-  niet gaat lukken.

Je voornemen onderbouwen

Een voornemen hebben onderbouwing nodig, ze gaan pas werken als je ze koppelt aan een voor jou belangrijke reden waarom je dit wilt.  Als je zegt ‘ik wil stoppen met roken’  is het essentieel te weten waarom je dat ten diepste wenst. Ook bij een algemeen voornemen (zoals ‘ meer balans tussen werk en privé’) is het van belang te weten waarom dit voor jou belangrijk is. Wat verandert er als er meer balans is? Wat betekent dat dan voor je?

Zo werk je aan een voornemen en verlangen in plaats van aan iets wat moet. Dit is iets wat je zelf moet doen en niet alleen: pak dit op samen met een coach en ervaar de kracht van aandacht!